Spalnice po meri, sicer v svetu pohištva, veljajo za dražje od kompletov spalnic, ki jih lahko najdemo v vseh večjih pohištvenih trgovinah in salonih (Rutar, Moemax, Lesnina, HarveyNorman,…), ravno zaradi cene pohištva za po meri izdelano spalnico, pa le ta, ni vedno najbolj optimalna rešitev za opremljanje spalnice.

komplet spalnice

Zato boste v spodnjih nasvetih našli takšne, ki vam bodo pomagali ugotoviti ali je za vaš primer spalnice, bolj primerno izbrati, spalnico po meri ali komplet spalnice.

V kolikor je vaš prostor za spalnico zasnovan po standardnih dimenzijah (npr. blokovska stanovanja, apartmaji, itd…), verjetno ne bo prav posebnega razloga in potrebe, da bi si naročili izdelavo spalnice po meri – razen, če slednjo izrecno želite zaradi svojeka stila, okusa in vrste želenega pohištva.

Po drugi strani, pa, boste po spalnici po meri, povpraševali vsi tisti, ki imate atipično razporeditev spalnega prostora (npr. mansardna spalnica), hkrati pa imate tudi nekaj individualnih želja, pri umeščanju pohištva za spalnico, v prostor (npr. dodatna mizica za manikuro, vgradna garderobna soba, dodatni, kotni delovni kotiček s pisalno mizo in pisarniškim stolom, ipd…).

Nedvomno je danes na trgu število individualno zasnovanih prostorov za spalnice, več, kot teh, ki bi si bili drug drugemu podobni, kot jajce, jajcu in je zato iskanje individualnih rešitev pri opremljanju spalnice, v porastu, a vseeno se je treba zavedati, da večino spalnic, kljub vsemu tvori neka osnova (zakonska postelja, dve nočni omarici, garderobna omara), ki se ne glede na izgled in možnosti prostora spalnice, več ali manj ne razlikujejo med vsemi nami.

Pri kompletih spalnic, boste opazili, da le ti, pogosto ne vključujejo vzmetnic in drugih vrst ležišč (npr. ležišča s spominsko peno), ker slednje, isto ležišče, kljub vnaprej ponujanim pohištvenim kompletom, zagotovo ne bo ustrezalo vsem kupcem istega pohištva za spalnico.

Individualne spalnične, pohištvene rešitve, so zato, med vsemi individualnimi rešitvami, še najmanj znatne – razlog pa se skriva tudi v tem, da individualne pohištene rešitve, v spalnicah, ponavadi najtežje pokažemo vsem drugim. Če pa jih že, pa jih pokažemo svojim najožjim gostom in sorodnikom.

Če nameravate komplet spalnico izdelati po meri, vas bo seveda dodatno stalo, če boste za material, izbrali masiven les, namesto iverala in drugih, sodobnejših in tudi cenejših materialov. Iz katerih so danes po večini izdelane komplet spalnice.

Oznake: komplet spalnice